Prof. Dr. İmer Okar
Türkiye Halk Sağlığı Derneği 2017 Ödül Töreni / Ödül Törenine Destek Verenler / Prof. Dr. İmer Okar / YeniYüzyıl Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü / Prof. Dr. İmer Okar, İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Fas, Marakeş'te gördü. 1980 yılında İstanbul Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1990-2003 yılları arasında Marmara, Yeditepe ve Maltepe Üniversiteleri Tıp Fakültelerinde öğretim üyesi olarak çalıştı ve Histoloji ve Embriyoloji dersleri verdi.
Türkiye Halk Sağlığı Derneği 2017 Ödül Töreni
Ödül Törenine Destek Verenler
Prof. Dr. İmer Okar
YeniYüzyıl Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü
4. Halk Sağlığı Ödülleri toplantımızın açılış konuşması Histoloji-Embriyoloji uzmanı Prof. Dr. İmer Okar tarafından yapılmıştır.
Prof. Dr. İmer Okar, İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Fas, Marakeş'te gördü. Tıp Fakültesini Hamburg Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi'nde okudu.
1980 yılında İstanbul Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1990-2003 yılları arasında Marmara, Yeditepe ve Maltepe Üniversiteleri Tıp Fakültelerinde öğretim üyesi olarak çalıştı ve Histoloji ve Embriyoloji dersleri verdi. Çok sayıda uluslararası makale ve kitap bölümleri yazdı.
Halen Yeni Yüzyıl Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde Dekan olarak görev yapmaktadır.
Aşağıda Prof. Dr. İmer Okar'ın Açılış konuşmasının giriş bölümünü sunuyoruz:
[ARTI BİR] Değerli Dostlarımız Hakkında
Hayata [ARTI BİR] değerle başlamayı kim istemez? Düşündünüz mü hiç? Bu [ARTI BİR] maddi ve/veya manevi bir değer olabilir, sizi gururlandırabilir, diğerlerinden farklı kılabilir. Mesela toplumda çoğunluk ortalama 170 cm boya sahipken siz 185 cm iseniz bu [ARTI BİR] değer sizi farklı kılar. Çevrenizde çoğunluk sadece anadilini biliyorsa ama siz iki yabancı dil konuşuyorsanız bu [ARTI BİR] değer de sizi farklı kılar.
Bu örneklerde olduğu gibi insan 46 kromozoma sahip diye bilinirken eğer siz 47 kromozoma sahip iseniz bu [ARTI BİR] değer de sizi farklı kılar. Bu bireyler toplumda bir kromozom farkla yaşarlar. Onlar biraz yavaş gelişirler ve daha yavaş öğrenebilirler ama hatasız iş yaparlar. Onlar tıbbi olarak Dovvn Sendromlu olarak tanımlanırlar fakat bu hepimizi çoğaltan bir değerdir aslında...
Dünyaya başka bir gözle bakmak için değil, kendimizi başka gözle görebilmek için, önyargılarımızı yargılayabilmek için, bizi çoğaltan değerlerimizi keşfetmek için sizi hayatınızda bir pencere daha açmaya davet ediyoruz.
Yorum ya da sorularınız için: bilgi@bilgipesinde.com