LÖSEV
Türkiye Halk Sağlığı Derneği 2013 Ödül Töreni / ANNE VE ÇOCUK SAĞLIĞI KATEGORİSİ / LÖSEV - Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı / LÖSEV, 1998 senesinde, Türkiye'nin dört bir yanındaki lösemili çocuklarımıza ve ailelerine ücretsiz hizmet vermek amacıyla kurulmuştur ve 14 senedir, kar amacı gütmeyen ve kamu yararına çalışan bir kuruluş olarak varlığını sürdürmektedir.
Türkiye Halk Sağlığı Derneği 2013 Ödül Töreni
ANNE VE ÇOCUK SAĞLIĞI KATEGORİSİ
LÖSEV - Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı
LÖSEV, 1998 senesinde, Türkiye'nin dört bir yanındaki lösemili çocuklarımıza ve ailelerine ücretsiz hizmet vermek amacıyla kurulmuştur ve 14 senedir, kar amacı gütmeyen ve kamu yararına çalışan bir kuruluş olarak varlığını sürdürmektedir.
LÖSEV'de sosyal güvencesi olmayan ya da lösemi gibi zor bir tedaviyi karşılayamayacak kadar yoksul olan sayıları 15.000'i aşan lösemi hastası çocuğa tamamen ücretsiz tedavi ve eğitim hizmetleri verilmekte, ailelerine ise maddi yardımlar ve psikolojik destek sağlamaktadır.
Her bir lösemi hastasının 3 yıl süren tıbbi tedavisi yaklaşık 250.000-500.000 TL'yi bulmaktadır. Buna karşın, LÖSEV'e kayıtlı ailelerden %87'si yoksul aile çocuklarıdır, %11'inin ise hiçbir geliri yoktur.
LÖSEV, 2000 yılında tamamen lösemili çocuk hastalara özel Türkiye'nin ilk ve tek Lösemili Çocuklar Hastanesi "LÖSANTE"yi kurmuştur. LÖSANTE'nin kuruluş amacı, lösemili çocuklara en ileri tedavi hizmetlerini ücretsiz olarak sunmaktır.
LÖSANTE, bir hastane için yataklı servisler, yoğun bakım, ayaktan tedavi üniteleri gibi gerekli olan tüm altyapıya sahiptir. Çağdaş standartların üzerinde yapılan, modern bir kan bankasının yanı
sıra gelişmiş laboratuvar koşullarına da sahiptir. Hastanenin başka bir katı ise tiyatro, sinema, resim, müzik, oyun ve bilgisayar odaları olarak hazırlanarak, çocukların hastane ortamında bile eğitim almalarına ve iyi vakit geçirmelerine olanak tanımaktadır.
Bir annenin, çocuğundan ayrılmasının çok yanlış olduğunun bilincinde olan LÖSANTE'de odalar, anne ve çocuğun birlikte kalabilecekleri tek kişilik odalar olarak düzenlenmiştir. Türkiye'de 14 sene önce %20'lerde olan lösemiden iyileşme oranını tedavi hizmetleri ile %90'lara çıkaran LÖSANTE, yüzlerce lösemili çocuğun yaşama “yeniden merhaba" diyerek sağlıklarına kavuşmasını sağlamıştır.
Sadece lösemili çocukların tedavisi değil, annelerin rehabilitasyonu için de çaba gösteren ve bu zorlu tedavide psikolojik desteğin de öneminin farkında olan LÖSEV, lösemili çocukların anneleri için uğraş tedavileri yürütmekte, meslek edindirme kursları düzenlemektedir.
2000 senesinde resmi olarak açılan ve içerisinde sağlık merkezi, konuk evi ve aile konutlannm da bulunduğu Lösemili Çocuklar Köyü'ndeki örgü, biçki, dikiş gibi çeşitli el sanatlarının öğretildiği atölyeler, bir yandan hasta çocukların ailelerine sosyal güvence ve gelir sağlarken, diğer yandan da uğraş tedavilerine katkıda bulunmaktadır. Uzak illerden Ankara'ya tedavi olmak için gelen
çocuklarımız ve annelerine tedavi aralarında Lösemili Çocuklar Köyü'nde konaklama desteği de sağlanmaktadır.
Yaptığı işlerle kısa zamanda duyarlı kişi ve firmaların güvenini kazanmayı başarmış olan LÖSEV Lösemili Çocuklar Vakfı, lösemi alanındaki çalışmaları ve uluslararası başarıları ülkemiz sınırlarını aşmaya başlamış, 2007 yılında Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi Özel Danışmanlık Statüsüne Sahip Sivil Toplum Kuruluşu olmuştur.
LÖSEV, lösemi hastalığını ülkemizde sorun olmaktan çıkarmak, hastalığın tanı ve tedavisindeki başarı oranını yükseltmek, lösemi hastalığına karşı toplum bilincini ve duyarlılığını artırmak, ülkemizdeki tüm lösemili çocuklara ulaşabilmek için Türkiye genelinde seminerler, kampanyalar düzenlemekte ve projeler yürütmektedir.
Yorum ya da sorularınız için: bilgi@bilgipesinde.com